in ,

Agong berkenan kurnia sumbangan peribadi

FB IMG 1685173297484
Sumbangan diserahkan oleh Juruiring Tentera Darat kepada Yang di-Pertuan Agong, Brig Jeneral Datuk Sharizan Wan Chik, kepada waris mangsa di Pusat Latihan Asas Rekrut Tentera Darat (PUSASDA) Kem PUSASDA Port Dickson, Negeri Sembilan, semalam.

KUALA LUMPUR, 27 Mei – Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan mengurniakan sumbangan peribadi kepada waris dua anggota tentera yang maut akibat kemalangan jalan raya di Sungai Besar, Selangor, Rabu lalu.

Sumbangan berkenaan diserahkan oleh Juruiring Tentera Darat kepada Yang di-Pertuan Agong, Brig Jeneral Datuk Sharizan Wan Chik, kepada waris mangsa di Pusat Latihan Asas Rekrut Tentera Darat (PUSASDA) Kem PUSASDA Port Dickson, Negeri Sembilan, semalam.

“Seri Paduka Baginda menzahirkan ucapan takziah kepada Puan Noor Erna Yuliawaty Ibrahim dan Puan Nurliayana Abdul atas pemergian suami masing-masing ke Rahmatullah akibat kemalangan jalan raya.

“Seri Paduka Baginda turut mezahirkan harapan agar Puan Noor Erna Yuliawaty dan Puan Nurliayana serta keluarga masing-masing tabah menghadapi dugaan serta suasana sedih dan pilu ini,” menurut catatan di Facebook Istana Negara pada hari ini.

Dalam kejadian pada 17 Mei lepas, seorang pegawai dan anggota tentera masing-masing berusia 28 dan 49 tahun maut selepas kenderaan yang dinaiki mereka terbabit dalam nahas di Kilometer 48 Jalan Teluk Intan-Klang, Sungai Besar.

Kedua-dua mereka yang berpangkat Leftenan Kolonel dan Lans Koperal dari Markas Tentera Darat Cawangan Sumber Manusia Kementah, Kuala Lumpur, meninggal dunia di lokasi kejadian akibat kecederaan parah. nasionalkini.my

20230527 153035

Pesara kerajaan rugi RM129,800 kena scam

2210196

Jenazah Awang Askandar tiba di Sabah