in

Sri Pahang mahu ubat luka layan kunjungan Perak

Sabah berjaya menguasai sepanjang permainan menerusi pergerakan lebih teratur dan bertenaga berbanding penampilan mereka dalam perlawanan sebelum ini - Gambar oleh Sri Pahang FC

KUANTAN, 25 Julai – Walaupun dipalit kekalahan 4-0 kepada Sabah, 15 Julai lalu, pengendali Sri Pahang FC, Fandi Ahmad tidak mahu anak-anak buahnya terus dibayangi episod kecewa yang mungkin akan menjejaskan mutu permainan pada baki saingan selepas ini.

Mereka juga bersedia berdepan Perak FC di Stadium Darul Makmur, Ahad ini.

“Memang ketika itu (tewas kepada Sabah) bukan hari kita. Kita akur tewas kepada pasukan lebih baik tetapi yang penting adalah melihat ke depan.

“Ini kekalahan yang harus jadi pengajaran, kita perlu belajar bermain lebih agresif, tunjukkan lebih semangat dan memberi lebih tekanan kepada lawan.

“Kita banyak membuat kesilapan mudah apabila ditekan, tempoh dua minggu ini mudah-mudahan dapat perbaiki semu­la cara kita bermain,” ujarnya kepada KOSMO.

Selepas mengharungi 17 perlawanan, Tok Gajah berkongsi 34 mata dengan Kedah Darul Aman FC (KDA) dan kurang enam mata berbanding Selangor di tempat kedua yang sudah beraksi 18 kali.

Untuk rekod, Sri Pahang cemerlang dalam dua aksi ter­akhir di Kuantan apabila raih mata maksimum selepas mengatasi Negeri Sembilan 4-3 dan tundukkan Gergasi Merah 1-0.- nasionalkini.my

BERITA BERKAITAN

Penyelia FELDA didakwa salah guna kuasa

10 penyeludup manusia dihadap ke mahkamah