in

Maguire bukan lagi kapten

Maguire dinamakan kapten oleh bekas pengendali, Ole Gunnar Solskjaer enam bulan selepas ketibaannya di United pada 2019

MANCHESTER, 17 Julai – Pengendali Manchester United, Erik ten Hag sudah melucutkan lilitan kapten dipakai Harry Maguire sebelum ini.

Maguire dinamakan kapten oleh bekas pengendali, Ole Gunnar Solskjaer enam bulan selepas ketibaannya di United pada 2019.

Namun bintang England itu hanya membuat 16 penampilan liga musim lalu dengan pemain tengah Bruno Fernandes memakai lilitan lengan semasa ketiadaannya.

“Selepas berbincang dengan pengurus hari ini, dia telah memaklumkan kepada saya bahawa dia akan menukar kapten.

“Dia menggariskan alasannya kepada saya dan walaupun saya secara peribadi amat kecewa, saya akan terus memberikan yang terbaik setiap kali saya memakai baju itu.

“Sejak hari saya memegang watak itu, tiga setengah tahun lalu, ia adalah satu keistimewaan besar untuk memimpin Manchester United dan salah satu detik paling membanggakan dalam karier saya setakat ini.

“Saya telah melakukan segala yang saya boleh untuk membantu United berjaya – di dalam dan di luar padang. Saya berharap sesiapa yang kini mengambilnya pada setiap kejayaan dan mereka akan mendapat sokongan penuh saya,” tulis bekas bintang Leicester City itu di Twitter.

Maguire hanya membuat lapan penampilan dalam Liga Perdana Inggeris musim lalu dan laporan media Britain mengaitkannya dengan perpindahan ke kelab lain.- nasionalkini.my

BERITA BERKAITAN

https://www.nasionalkini.my/sukan/harga-maguire-terlalu-mahal/

Pertempuran makin sengit di Ukraine

Kedai Payang dibuka semula hujung tahun ini