in

Fokus final Piala FA, lupa masalah prestasi semasa

Skuad Warga Kota mempamerkan aksi tidak konsisten dalam saingan Liga Super apabila gagal meraih sebarang kemenangan sejak empat perlawanan lepas - Gambar oleh KL City FC

KUALA LUMPUR, 20 Julai – Kapten skuad Kuala Lumpur City (KL City), Paulo Josue menyeru kepada rakan sepa­sukan melupakan kemelut prestasi dan fokus sepenuhnya pada aksi final Piala FA menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) pada Sabtu ini.

Sebagai rekod, skuad Warga Kota mempamerkan aksi tidak konsisten dalam saingan Liga Super apabila gagal meraih sebarang kemenangan sejak empat perlawanan lepas dan kali terakhir meraih tiga mata penuh ketika menewaskan Sri Pahang, 4 Jun lalu.

Kata Josue, prestasi pasukan dalam kancah liga bukanlah perkara besar menjelang aksi final kerana perlawanan bertemu Harimau Selatan nanti adalah berbeza dan apa sahaja boleh berlaku.

“Kita telah mengharungi perlawanan yang sukar pada beberapa perlawanan lepas dan keciciran banyak mata khususnya ketika bertemu Terengganu FC dan Negeri Sembilan FC (NSFC) baru-baru ini.

“Namun, saya tidak terlalu risau kerana para pemain sedar perlawanan bertemu JDT adalah aksi berbeza dan ini merupakan pentas final. Kita perlu siap sedia secepat mungkin,” kata pemain naturalisasi Harimau Malaya itu kepada KOSMO.

Mengulas lanjut, Josue percaya tekanan pasti memun­cak buat barisan pemain memandang­kan bukan mudah untuk meraih keputusan positif bertemu JDT terutama apabila bertandang ke laman keramat mereka, Stadium Sultan Ibrahim.

“Buat masa ini kita hanya boleh harapkan yang terbaik. Benar bukan tugas mudah untuk meraih keputusan positif di Johor, tetapi saya harap semua pemain dapat berikan seratus peratus nanti,” katanya.- nasionalkini.my

BERITA BERKAITAN

‘Lautan Biru’ aksi final Piala FA

WhatsApp Image 2023 07 20 at 12.50.08 PM

KKM guna SOP Covid-19 sedia ada untuk PRN