in ,

UMNO nafi hilang sokongan 40 peratus

Mahdzir Khalid 1
UMNO Kedah menafikan parti tersebut kehilangan 40 peratus sokongan ahli termasuk di peringkat akar umbi

ALOR SETAR, 21 Mei – UMNO Kedah menafikan dakwaan kehilangan 40 peratus sokongan ahli termasuk di peringkat akar umbi parti tersebut 

Pengerusinya, Datuk Seri Mahdzir Khalid, dakwaan itu palsu kerana pihaknya telah mengenal pasti tidak ada ahli parti yang akan meninggalkan UMNO Kedah terutama menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) nanti.

“Tiap-tiap kali pilihan raya ada penganalisis yang datang membuat andaian. Perkataan 40 peratus itu datang daripada mana?

“ Sebab apa? Apa-apa pun ia sebenarnya bergantung kepada kekuatan semasa parti dan saya ingat pada waktu ini tak ada dalam kalangan ahli UMNO pun yang kata lari sampai 40 peratus.

“Pada saya itu kenyataan penganalisis yang tak tepat. Tak ada bukti,” katanya.

Beliau mengulas laporan tentang UMNO Kedah yang didakwa berhadapan dengan kehancuran menjelang PRN ini ekoran dakwaan sokongan ahlinya merosot sehingga 40 peratus.

Menurut kenyataan daripada sumber parti itu, ia ekoran Ahmad Zahid selaku Presiden UMNO menyingkirkan beberapa panglima perang UMNO sebelum Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), November lalu.

Terdahulu beliau merasmikan Majlis Konvensyen Negeri 2023 Majlis Pimpinan Perpaduan Kedah yang dirasmikan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi. – nasionalkini.my

penempatan 2

Jangan terlebih baik melindungi PATI 

china

Flat ‘buatan sendiri’ runtuh: China hukum 62 pegawai kerajaan