in

Agong berkenan berangkat majlis santapan alumni RMAS

Gambar oleh Istana Negara

KUALA LUMPUR, 13 Ogos – Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan berangkat ke majlis santapan tengah hari alumni rakan kadet 1 Platoon, Alamein Company Royal Military Academy Sandhurst (RMAS) (1978 hingga 1979) di United Kingdom semalam.

Menurut hantaran di Facebook Istana Negara hari ini, majlis santapan tengah hari berkenaan berlangsung di Victory Services Club, London.

Gambar oleh Istana Negara

“Seri Paduka merupakan alumni RMAS yang pernah menjalani latihan ketenteraan dari tahun 1978 hingga 1979 dan ditauliahkan oleh mendiang Ratu Elizabeth II pada 1980,” menurut catatan itu.

Menurut Istana Negara, Seri Paduka dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah kini berada di London bagi lawatan khas hingga 15 Ogos (Selasa).

Gambar oleh Istana Negara

Bernama sebelum ini melaporkan Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah berkenan berangkat ke Istiadat Perbarisan Sovereign’s Parade Pentauliahan paduka anakanda Tengku Ahmad Ismail Mu’adzam Shah di United Kingdom pada Jumaat lepas.

RMAS adalah sebuah institusi latihan ketenteraan tersohor dunia yang terkenal dalam pembangunan kepimpinan dan latihan asas ketenteraan serta pegawai tentera darat.- nasionalkini.my

MATTA Fair Perak sasar jualan RM23 juta

Tuisyen KAMI di KRT Sri Serdang