in

Wanita maut dihempap bumbung sekolah

Bumbung sekolah berkeluasan 501 meter persegi runtuh dan diterbangkan angin menghempap sebuah rumah yang terletak kira-kira 30 meter dari sekolah - Gambar oleh Bomba Johor

SEGAMAT, 20 Jun – Seorang wanita maut selepas rumahnya dihempap bumbung sekolah yang diterbangkan angin di Tahang Rimau di sini malam tadi.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Segamat, Pegawai Bomba Kanan II, Abd Rahim Rahmat berkata, laporan berhubung kejadian diterima pada jam 7.41 malam.

Menurutnya, sebuah jentera FRT bersama lima anggota dikejarkan ke lokasi kejadian bumbung di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seg Hwa.

“Bumbung sekolah berkeluasan 501 meter persegi runtuh dan diterbangkan angin menghempap sebuah rumah yang terletak kira-kira 30 meter dari sekolah.

“Terdapat seorang wanita dikenali sebagai V Mahedevi telah dikeluarkan oleh orang awam sebelum anggota bomba.

“Mangsa telah disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM),” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Jelasnya, mangsa kemudiannya telah diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya dan operasi ditamatkan pada jam 8.21 malam. – nasionalkini.my

BERITA BERKAITAN

England belasah Macedonia Utara

IMG 20230620 WA0001

Tahan lapar untuk beli susu anak