in

Dua lelaki melecur, gudang kimia terbakar

IMG 20230531 WA0088
Anggota bomba membantu menyelamat mangsa yang melecur dalam kebakaran di sebuah gudang penyimpanan bahan kimia di Taman Teknologi Malaysia, di sini hari ini

KUALA LUMPUR, 31 Mei – Dua lelaki melecur dalam kebakaran di sebuah gudang penyimpanan bahan kimia di Taman Teknologi Malaysia, di sini pada Rabu.

Komander operasi, Pegawai Bomba Kanan II Wan Azliey Wan Mamat berkata, Pusat Gerakan Operasi Kuala Lumpur menerima panggilan kecemasan berkaitan insiden itu pada jam 4.35 petang.

“Seramai 14 anggota dan pegawai bersama jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Bukit Jalil bergegas ke lokasi kejadian,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Wan Azliey berkata, setibanya jentera di lokasi kejadian pada jam 4.45 petang, pihaknya mendapati kebakaran melibatkan tempat penyimpanan bahan kimia.

“Tindakan pemadaman mengunakan teknik ‘attacking and defensive’ untuk mengawal kebakaran daripada merebak.

“Kebakaran tersebut turut melibatkan dua lelaki warga tempatan berusia 20 dan 25 tahun melecur sebanyak 50 peratus. Mangsa telah diberi rawatan awal dan dibawa ke hospital,” katanya.

Menurutnya, kemusnahan kebakaran sebanyak 70 peratus dan kebakaran dapat dipadamkan pada jam 5.17 petang. – nasionalkini.my

2215078

RON95 dan diesel kekal, harga petrol RON97 naik dua sen

6283484f088e6

Solat hajat esok demi kesejahteraan negara