in ,

Walaun’ umpan askar siber, PN jangan terjerat – KJ

WhatsApp Image 2023 06 02 at 9.49.13 PM 1
Khairy Jamaluddin menyifatkan, gelaran yang dilemparkan kepada pemimpin atau penyokong PN melampaui batas kesopanan orang Melayu

Iskandar Zulkarnain

KUALA LUMPUR 2 Jun – Parti politik yang berada di bawah gabungan Perikatan Nasional (PN) diingatkan supaya tidak termakan ‘umpan’ yang ditabur oleh askar siber atau ‘cybertrooper’ di media sosial.

Bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin menyifatkan, gelaran-gelaran agak kurang manis yang dilemparkan kepada pemimpin atau penyokong PN melampaui batas kesopanan orang Melayu.

“Orang PH (Pakatan Harapan) sendiri sekarang ini nak tegur dia punya cybertrooper supaya tidak terlalu agresif. Awak tahu apa mereka gelar anda (PN) ‘walaun’.

“Dan saya rasa orang Melayu bukan macam inilah, you (PN) jangan makan umpan itu,” katanya menerusi podcast ‘Keluar Sekejap’ yang dikendalikannya bersama bekas Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan.

Pada sesi kali ini, Ketua Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal diundang sebagai tetamu.

Dalam pada itu, Khairy atau lebih dikenali sebagai KJ mengakui memiliki satu sudut istimewa bila bercerita perihal Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Namun begitu, beliau berharap Pengerusi PN berkenaan akan menerima apa sahaja keputusannya selepas ini khusus melibatkan masa depan dan hala tuju politik.

“Saya (ada) DNA sebagai ahli politik, dan akhirnya nanti saya mahu kembali ke politik sama ada sekarang atau kemudian.

“Saya akan bertemu beliau dalam masa terdekat, apa saja keputusan saya harap Tan Rri akan terima dan parti Bersatu akan terima,” katanya lagi.

Sebelum ini, Muhyiddin menawarkan jawatan dalam Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu kepada KJ jika beliau mahu menyertai parti itu.

Muhyiddin kemudian mendedahkan, tawaran berkenaan dikemukakan kepada Khairy selepas dipecat UMNO. – nasionalkini.my

Zakaria Kasa 1

Bekas Naib Canselor UPSI dihukum penjara kerana salah guna kuasa

WhatsApp Image 2023 06 02 at 10.29.57 PM 1

Ramai ahli didakwa mahu berhijrah apabila UMNO bekerjasama dengan DAP