in ,

Sempena ulang tahun ke-98, Tun M harap kenyataannya tidak diputar belit

tun m
Tun Dr Mahathir yang menyambut ulang tahun kelahiran ke-98 hari ini berharap hubungan baik dengan media berkekalan selain kenyataan tidak diputar belit

KUALA LUMPUR, 10 Julai – Meskipun tidak lagi memegang sebarang jawatan dalam negara  namun bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berharap hubungan baik dengan media akan berterusan.

Sempena ulang tahun kelahiran ke-98 hari ini beliau tidak mengharapkan semua pihak khususnya media untuk menyokongnya sebaliknya menaruh harapan supaya laporan berita mengenai dirinya tidak diputar belit.

“Terima kasih kepada media yang telah menyampaikan (ucapan) selamat hari jadi, saya ucap berbanyak terima kasihlah kerana mengingati hari jadi saya.

“Ya, memanglah saya sekarang ni sudah meningkat umur sudah sampai 98 tahun dan 98 tahun adalah sangat tua tapi saya masih boleh bercakap dan saya sedia ditemu bual oleh media dan menjawab semua soalan daripada anda semua.

“Saya juga rasa bersyukur kerana bernasib baik masih boleh menjawab semua soalan daripada media dengan baik. 

Mungkin saya akan lupa beberapa perkataan tapi saya masih boleh ingat semua sejarah lama, cerita lama dan menjawab semua soalan yang ditanya oleh media,” katanya dalam hantaran suara di kumpulan WhatsApp Dr M’s media updates, hari ini.

Beliau pada masa sama sangat menghargai hubungan baiknya dengan media tempatan dan juga antarabangsa.

“Saya harap hubungan antara saya dan media akan terus terjalin dengan baik.

“Saya tak harap semua orang (media) untuk menyokong saya tetapi saya sangat mengharapkan semua media menulis dan melaporkan fakta yang benar tentang saya dan tidak mengubah apa yang saya kata kepada perkara lain.

“Jadi, terima kasih atas ucapan dan hubungan kita terus baik pada masa depan,” ucap beliau.

WhatsApp Image 2023 07 10 at 9.41.25 PM

Johor terima 9.14 juta pelancong sejak April 2022, tertinggi di ASEAN

Harga Maguire terlalu mahal