in

Debaran Klopp berdepan Chelsea

Jurgen Klopp

LIVERPOOL, 13 Ogos – Pengurus pasukan Jurgen Klopp mengakui agak berdebar dalam usaha meraih keputusan positif menjelang aksi pembukaan Liga Perdana Inggeris (EPL) menentang Chelsea di Stadium Stamford Bridge malam ini.

Menurut Klopp, pasukan The Blues kini tampil dengan ‘wajah baharu’ sejak dikendalikan oleh pengendali dari Argentina, Mauricio Pochettino, sekali gus boleh memberi kesukaran buat anak-anak buahnya.

“Kita tidak tahu apa impak yang sudah diberikan Pochettino kepada Chelsea tetapi jika ada, saya pasti pasukan tersebut akan tampil dengan corak permainan lebih terbuka dan moden kerana saya banyak kali menentang Pochettino dengan pasukan lain sebelum ini.

Mauricio Pochettino

“Malah, saya juga ada menyaksikan aksi Chelsea ketika pramusim dan mereka kini kelab yang berbeza selain memiliki ramai pemain baharu yang berkualiti.

“Justeru, ini adalah cabaran besar buat pasukan andai mahu memulakan kempen EPL dengan langkah kanan apatah lagi mengharungi perlawanan pertama yang cukup sukar,” kata Klopp kepada Agensi.

Mengulas lanjut, pengendali kelahiran Jerman itu turut bercadang untuk menaikkan pangkat pemain tengah, Thiago Alcantara sebagai ‘jeneral’ baharu jentera tengah pasukan pada musim ini selepas pa­sukan kehilangan dua tonggak berpengalaman, James Milner dan Jordan Henderson.

“Saya telah berbincang dengan Alcantara pada awal musim ini dan mahu dia kekal bersama kami.

“Bagi aspek pengalaman, dia antara yang terbaik dan saya harap dapat membantu ramai pemain muda kami musim ini,” katanya.- nasionalkini.my

PN

Keputusan PRN bukti penolakan besar-besaran orang Melayu terhadap kerjasama PH-BN

Ronaldo angkat piala pertama bersama Al-Nassr