in

KILAU UMP santuni polis dan bomba edar juadah sahur

140423 phg umpsahur4 1
Naib Canselor UMP, Professor Datuk Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin (tengah bersongkok) ketika bersama-sama sukarelawan KILAU UMP menyantuni pegawai dan anggota polis menerusi program Singgah Sahur di Balai Polis Kuantan di sini kelmarin.

KUANTAN 13 April – Seramai 30 sukarelawan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang terdiri daripada kakitangan dan pelajar terus menyantuni masyarakat sekitar terutama membabitkan anggota keselamatan menerusi program Singgah Sahur, di sini kelmarin.

Memperkenalkan mereka sebagai KILAU UMP sebanyak 200 bungkus juadah bersahur diedarkan kepada pegawai dan anggota polis di Balai Polis Kuantan, Balai Bomba dan Penyelamat Indera Mahkota dan para pelajar yang tinggal menyewa di luar kampus di Gambang Damai.

Naib Canselor UMP, Professor Datuk Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin berkata, program selama dua jam berakhir pada pukul 1.30 pagi itu bertujuan memupuk tradisi murni yang dibudayakan dan secara tidak langsung menzahirkan penghargaan kepada petugas yang menyumbang khidmat bakti kepada negara.

“Meskipun sedang menjalankan tugas, KILAU UMP mahu bersama-sama mereka dalam meraikan Ramadan. Selain beramah mesra program ini juga dapat menyampaikan juadah sahur dan sumbangan Bakul Rahmah UMP buat pelajar luar kampus.

“Menerusi Yayasan UMP, universiti sentiasa memberi bantuan dalam bentuk zakat, biasiswa, bantuan khas memulakan pengajian, kongsi rezeki, Food Bank UMP Campus Pantry dan bantuan kebajikan untuk pelajar,” katanya.

Turut hadir dalam program tersebut ialah Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof. Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed yang menjalankan fungsi Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa); Pendaftar, Saiful Bahri Ahmad Bakarim dan Pengurus Besar Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) UMP, Haryani Abdullah. 

Sementara itu, Ketua Balai Polis Kuantan , Inspektor Mohd Fazli Yaakub ketika ditemui berkata, pihaknya amat berterima kasih kepada sukarelawan KILAU UMP dengan inisiatif tersebut dalam usaha menyantuni mereka dan berharap program seumpama itu berterusan. – NasionalKini

WhatsApp Image 2023 04 12 at 3.46.43 PM

Wali Band bangga kongsi pentas dengan Floor 88

penang sakit 1

Pilu terkenang abah di Aidilfitri