in

Abdul Hadi berada di hospital terima rawatan

Tan Sri Abdul Hadi Awang

KUALA TERENGGANU, 1 Julai – Presiden PAS, Tan Sri Abdul Hadi Awang dimasukkan ke hospital untuk menerima rawatan dan pemantauan ekoran tahap kesihatannya sedikit merosot sebelum Aidiladha.

Perkembangan itu dikongsikan anaknya, Muhammad Khalil menerusi hantaran di laman Facebooknya pagi tadi.

“Mohon doa dan solat hajat khusus untuk kesembuhan Ayahanda Tuan Guru (Abdul Hadi).

“Kesihatan Ayahanda sedikit merosot sebelum Aidiladha dan kini sedang menerima rawatan dan pemantauan lanjut oleh pihak doktor di hospital,” tulisnya.

Menurut Muhammad Khalil, kehadiran Ahli Parlimen Marang itu ketika pelancaran jentera pilihanraya Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu pada Selasa lalu dalam keadaan uzur.

“Kehadiran Ayahanda ke pelancaran jentera pilihan raya DPPN Terengganu tempoh hari sudah pun dalam keadaan keuzuran, namun tetap digagahkan dirinya.

“Semoga ALLAH SWT mengurniakan kesihatan dan kesejahteraan kepada Ayahanda Tuan Guru, berkat doa dipanjatkan kita semua,” kongsi bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Buruk itu.

Perkongsian Muhammad Khalil menerima pelbagai reaksi yang mendoakan kesihatan pemimpin tertinggi PAS itu.

Pada Jumaat, kuliah pagi di Masjid Rusila, Marang yang biasanya disampaikan Abdul Hadi digantikan dengan Muhammad Khalil.

Sementara itu, Muhammad Khalil ketika dihubungi Sinar Harian berkata, tahap kesihatan Abdul Hadi stabil.- nasionalkini.my

BERITA BERKAITAN

Harimau Malaya boleh jadi 100 terbaik

Penduduk minta segera bina masjid