in

Agong, Permaisuri berkenan hadir Pesta Kuantan 188

Pesta Kuantan 188 berlangsung selama tiga hari bermula Sabtu lalu - Gambar oleh Tourism Malaysia

KUANTAN, 1 Ogos – Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan mencemar duli menghadiri Pesta Kuantan 188 yang berlangsung di Kuantan 188, di sini, malam tadi.

Ketibaan Seri Paduka baginda berdua ke menara kedua tertinggi di Malaysia itu disambut Pemangku Raja Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah dan kerabat diraja yang lain.

Turut hadir,Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail; Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Infiniti Indah, Datuk Omar Naresh Mohan serta Pengarah Urusan Kuantan 188, Datuk Zulkifli Mohamad, lapor Bernama.

Majlis turut dimeriahkan dengan acara memotong kek dan menjamah pulut kuning sempena memuliakan ulang tahun Hari Keputeraan Peribadi Al-Sultan Abdullah yang jatuh pada 30 Julai dan Tunku Azizah pada 5 Ogos ini.

Selain itu, majlis turut diserikan dengan persembahan silat, pukulan gendang perpaduan dan nyanyian artis antaranya, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Cakra Khan, Man Bai, Ameng Spring, Aizat Amdan, Aishah Retno, Santesh serta pelawak Harith Iskander.

Pesta Kuantan berlangsung selama tiga hari bermula Sabtu lalu antara lain turut membabitkan penganjuran perlumbaan perahu naga Diraja Pahang, persembahan bakat dan kebudayaan, larian ria, berbasikal serta gerai jualan.- nasionalkini.my

taki

PAS gugurkan keahlian Timbalan Yang Dipertua PAS Langkawi dan timbalan selepas jadi calon bebas

Fabinho pilih ke Timur Tengah sertai Al-Ittihad