in

Tiket habis dalam 24 jam, konsert Rossa, Another Journey: The Beginning jadi dua malam

WhatsApp Image 2023 05 25 at 10.39.53 PM 1
Rossa kembali untuk menjayakan Konsert Another Journey: The Beginning di Zepp Kuala Lumpur pada 13 dan 14 Julai 2023.

Oleh Hajidah Miharbi

KUALA LUMPUR, 25 Mei – Penghujung tahun lalu, sekitar November, penyanyi berusara emas, Datuk Seri Rossa menghibur peminatnya menerusi Konsert Rossa 25 Shinning Years di Dewan Plenary, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

kali ini pemilik nama sebenar, Sri Rossa Roslaina Handiyani itu, hadir lagi ke Malaysia untuk beraksi di Zepp Kuala Lumpur, 14 Julai depan, sempena konsert Another Journey: The Beginning.

Ternyata, kemunculannya itu sentiasa dinanti peminat setianya yang digelar Pecinta Rossa apabila semua tiket untuk konsert tersebut habis dijual dalam tempoh 24 jam.

WhatsApp Image 2023 05 25 at 10.40.17 PM
Bakal bergandingan dengan penyanyi, Mahalini Raharja pada 14 Julai ini di Konsert Another Journey: The Beginning.

Enggan menghampakan peminat, penganjur sedia menambah satu lagi malam konsert iaitu pada 13 Julai depan.

Pengarah Projek Dream Collaboration, Rama Ananda Ambri berkata, banyak faktor perlu dipertimbangkan sebelum menambah satu lagi malam persembahan, termasuk kekosongan lokasi, penyanyi undangan, pemuzik dan pasukan produksi.

“Kami bersyukur kerana impian itu dapat direalisasikan pada 13 Julai depan, sekali gus memberi ruang kepada peminat Rossa untuk bersama-sama berhibur,” katanya.

Konsert Another Journey: The Beginning adalah siri persembahan ketiga dalam rangka Dream Festival Collaboration, selepas meraih sukses luar biasa menerusi konsert pertama menampilkan Nidji dan Budi Doremi, disusuli Wali Band bersama Floor 88 dalam siri Dream Festival Collaboration Vol. 2.

Disebabkan enggan menghampakan harapan peminat, penyanyi kecil molek yang berusia 44 tahun itu bersedia untuk beraksi satu malam lagi sebagai penghargaan dan terima kasih atas sokongan luar biasa yang diberikan.

Kata Rossa, Konsert Another Journey: The Beginning, terlalu istimewa kerana tidak hanya membawa peminat menelusuri perjalanan 25 tahun kerjaya muziknya, malah turut memperkenalkan lagu baharu daripada album yang menggunakan judul sama yang dilancarkan pada Februari lalu.

“Album ini merangkumkan pelbagai emosi dan turun naik saya sebagai manusia sepanjang dunia berdepan pandemik COVID-19.

Jika ingin tahu apa yang saya lalui sepanjang dua tahun yang menguji itu, jemputlah ke konsert Another Journey: The Beginning pada 13 dan 14 Julai nanti,” katanya.

WhatsApp Image 2023 05 25 at 10.40.06 PM
Sempena hari pertama konsert, Rossa mengundang penyanyi muda yang hebat, Rizky Febian selain bakat baharu, Zareef Sein.

Tidak bersendirian, konsert itu menyaksikan Rossa bakal bergandingan dengan penyanyi muda, Rizky Febian pada 13 Julai dan Mahalini Raharja (14 Julai), selain turut memperkenalkan bakat baharu, Zareef Sein.

Mahilini yang sedang popular dengan lagu Sial turut memberikan sentuhannya menerusi lagu Lupakan Cinta yang dimuatkan dalam album Another Journey: The Beginning.

“Untuk kali pertama sepanjang 25 tahun berkarier, saya mengundang beberapa komposer muda berbakat besar untuk bekerjasama dalam pembikinan album ini.

“Ternyata, mereka sangat hebat dan Mahalini antara komposer serta penyanyi muda yang bakatnya sangat luar biasa. Lebih bermakna apabila Mahalini bersedia untuk menjadi sebahagian daripada konsert itu nanti.

“Kemunculan Mahalini, Rizky dan Zareef membuktikan industri muzik tidak ketandusan bakat baharu yang bakal membanggakan Malaysia dan Indonesia. Pastinya akan ada kejutan daripada kami nanti,” kata Rossa.

Tiket untuk persembahan 13 Julai berharga RM178, RM198, RM388, RM508, RM688 dan RM8,888 (Royal Box) boleh diperoleh menerusi pautan: ticket2u.com.my pada 26 Mei ini, bermula jam 3 petang atau hubungi talian: 016-703 0512 (Inspire). -nasionalkini.my

WhatsApp Image 2023 05 25 at 9.53.25 PM 1

Budak lima tahun maut digilis lori

20230526 073603

Pening punca Zii Jia kalah