in

Malique ‘duet’ dengan Mona Fendy

Malique menghasilkan single baharu berjudul 'Sedih Hati' menggunakan intro suara Mona Fendy dalam lagu 'Ratapan Anak' yang pernah dinyanyikan figura tersebut sewaktu hayatnya - Gambar oleh KOSMO

PETALING JAYA, 4 Julai – Penyanyi rap yang juga bekas anggota kumpulan Too Phat, Malique membuat ramai meremang apabila ‘berduet’ dengan Allahyarham Mona Fendy.

Lagu diberi judul ‘Sedih Hati’ menggunakan awal kalam dendangan asal figura itu dipetik daripada karya berjudul ‘Ratapan Anak’ – pernah didendangkan Mona atau nama sebenarnya, Maznah Ismail.

Perkara itu didedahkan pengguna Twitter, @arfdy12 yang memaklumkan Malique baru sahaja melancarkan single berkenaan, lapor KOSMO.

“Baru tahu Malique ada keluar single baharu – Sedih Hati.

“Lain macam bila dengan vibe lagu ini. Bila baca komen ada yang cakap intro lagu Ratapan Anak – Mona Fendy. Fuh! bukan biasa-biasa,” ciapnya.

Jelas individu itu lagi, Mona Fendy sememangnya seorang penyanyi sebelum menjerumuskan diri dalam perbomohan.

“Ramai yang tak tahu, Mona Fendy pernah menjadi penyanyi sebelum menjadi pengamal perubatan.

“Pernah menggemparkan negara suatu ketika dahulu, Mona Fendy menjadi bualan mengenai kes pembunuhan yang membawa hukuman gantung sampai mati,” coretnya lagi.

Lagu tersebut kini boleh didengari menerusi YouTube dengan carian judul ‘Sedih Hati’.

Sekadar info, Mona dijatuhkan hukuman gantung sampai mati pada 2 November 2001 di Penjara Kajang, Kajang, Selangor pada usia 45 tahun selepas dia didapati bersalah membunuh bekas ahli Dewan Undangan Negeri Batu Talam, Raub, Pahang, Datuk Mazlan Idris pada 1993.

Allahyarham Datuk Mazlan Idris dipancung dan badannya dikerat dan sebahagian kulitnya disiat.

Mayatnya ditemui dipotong kepada 18 bahagian dan ditanam di sekitar rumah Mona Fendy. – nasionalkini.my

BERITA BERKAITAN

2223386

Solari tidak sangka JDT mudah ‘ratah’ KL City

WhatsApp Image 2023 07 04 at 2.19.14 PM

Polis trafik terima rasuah bulanan RM300 didenda RM30,000