in

Konstabel parah ditikam di rusuk ketika operasi dadah

WhatsApp Image 2023 07 10 at 8.13.29 PM
Seorang anggota polis parah ditikam di bahagian rusuk belakang sebelah kiri oleh seorang lelaki ketika Op Tapis Khas

Oleh Luth Adwa

JOHOR BAHRU, 10 Julai –  Seorang anggota polis parah ditikam di bahagian rusuk belakang sebelah kiri oleh seorang lelaki ketika Op Tapis Khas di kawasan tempat letak kereta berbayar di Jalan Ungku Puan, awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan (JBS), Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, pihaknya menerima laporan tentang kejadian yang menimpa anggota berpangkat konstabel berusia 22 tahun tersebut pada pukul 3.20 pagi.

“Siasatan awal mendapati kejadian berlaku semasa mangsa dan rakan setugas yang lain sedang membuat pemeriksaan terhadap individu yang disyaki terlibat dalam kegiatan penyalahgunaan dadah.

raub selamat
Ketua Polis Daerah JBS, Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, pihaknya menerima laporan tentang kejadian yang menimpa anggota berusia 22 tahun itu pada pukul 3.20 pagi.

“Ketika menjalankan pemeriksaan ke atas tiga suspek di lokasi kejadian, seorang suspek secara tiba-tiba cuba melarikan diri dan berlaku pergelutan sehingga menyebabkan mangsa ditikam oleh suspek.

“Ketika pergelutan berlaku, empat anggota dan pegawai polis yang lain sedang memeriksa dua lagi suspek. Dalam kejadian ini suspek yang menikam mangsa berjaya melarikan diri,” katanya ketika dihubungi nasionalkini.my

Raub menjelaskan, polis kini giat memburu lelaki warga tempatan itu yang memakai baju lengan panjang berwarna hitam, berselipar dan  ‘snowcap’ hitam serta pelitup muka warna hitam.

Kes disiasat di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda atau sebatan, jika sabit kesalahan.

Kes turut disiasat di bawah Seksyen 186 Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga 20 tahun atau denda sehingga RM10,000 atau kedua-duanya sekali.

Orang ramai yang mempunyai maklumat tentang kejadian itu diminta menghubung talian hotline IPD Johor Bahru Selatan 07-2182323 atau pegawai penyiasat, Inspektor Noor Azlinda Mohd. Khalid menerusi talian 017-2765250. – nasionalkini.my

WhatsApp Image 2023 07 10 at 7.28.04 PM

PRN: SPR nasihatkan pengamal media berdaftar sebagai  pengundi pos

khaled nordin

Masalah capaian  Internet lemah di IPTA telah dikenal pasti – KPT