in

Ronan Keating di Arena of Stars, Resorts World Genting

IMG 20230527 173705
Konsert Ronan Keating pada 19 Ogos depan, mengubati rindu peminatnya.

Oleh Hajidah Miharbi

KUALA LUMPUR, 27 Mei –  Penyanyi Ronan Keating yang popular dengan lagu ‘When You Say Nothing At All” bakal memgadakan konsert di Malaysia, Ogos ini.

Konsert ‘Ronan Keating Concert Live In Malaysia 2023’, anjuran MIC Entertainment Group itu bakal diadakan pada pukul 8.30 malam, 19 Ogos depan, di Arena of Stars, Resorts World Genting.

Penonton yang hadir kelak pasti akan dihiburkan dengan lagu-lagu nostalgia dendangan Keating yang masih digemari hingga kini. 

Antara lagu-lagu kegemaran peminat termasuk “If Tomorrow Never Comes”, “Time After Time”, “Life Is A Rollercoaster” dan “This I Promise You”.

Penyanyi kelahiran Ireland itu memulakan kariernya pada awal 90-an sebagai penyanyi utama kumpulan Bovzone. Lagu-lagu dendangan Boyzone berjaya menguasai carta muzik di peringkat antarabangsa.

IMG 20230527 174053
Kedudukan penonton berdasarkan harga tiket yang dibeli untuk menonton konsert Ronan Keating.

Bagaimanapun pada 1999, Keating memulakan karier solonya dan aktif mengeluarkan lagu baharu sehingga berjaya menghasilkan 12 album studio.

Keating berjaya menempatkan dirinya sebagai pemuzik Ireland yang berpengaruh ditambah pula peranannya sebagai pengurus bersama untuk kumpulan Westlife yang popular di peringkat global. 

Malah album Keating juga beriaya dijual lebih 20 juta rekod di seluruh dunia. ini tidak termasuk 25 juta rekod dengan Boyzone.

Selama bertahun, dia bukan saja berjaya mencipta nama sebagai penyanyi, penulis lirik tetapi juga sebagai penyiar dan penyampai TV serta pelakon yang turut terlibat dalam kempen amal kesedaran.

Bagi yang ingin menonton ‘Ronan Keating Concert Live In Malaysia 2023’ tiket-tiket mula dijual pada 30 Mei ini, bermula pukul 12 tengah hari.

Tiket-tiket berharga RM638 (VIP), RM588 (PS1), RM388 (PS2), RM238 (PS) dan RM158 (PS4), boleh dibeli atas talian menerusi Resorts World Genting di www.rwgenting.com dan eien jualan tiket BookMyShow di my.bookmyshow.com.

Untuk mengetahul lebih lanjut dan info terkini tentang konsert ini, sila layari Facebook rasmi MIC Entertainment Group di www.facebook.com/MICEntertainmentGroup – nasionalkini.my

2210196

Jenazah Awang Askandar tiba di Sabah

Shila Amzah, Ubai bertunang