in

Zii Jia pulang awal Terbuka Korea

2272116
Zii Jia : Gambar PHOTO BADMINTON

KUALA LUMPUR, 19 Julai – Hasrat perseorangan lelaki profesional negara, Lee Zii Jia memulakan rentak kemenangan masih belum kesampaian apabila tewas kepada pemain Hong Kong, Ng Ka Long pada pusingan pertama Terbuka Korea 2023 di Stadium Jinnam, Yeosu, Korea Selatan hari ini.

Ka Long yang merupakan bekas anak buah Tat Meng terlebih dahulu mengungguli set pertama 21-15, namun Zii Jia yang tidak mengalah bangkit menyamakan kedudukan dengan kemenangan 21-18.

Set penentuan kedua-dua pemain saling mengejar mata, namun Ka Long ternyata lebih unggul untuk kemenangan 21-17 dalam tempoh 56 minit sekali gus mengakhiri cabaran anak muda kelahiran Kedah Darul Aman itu.

Kekalahan kepada Ka Long itu juga merupakan kali keempat berturut-turut Zii Jia kepada pemain ranking ke-14 dunia tersebut yang dipacu bekas Pengarah Kejurulatihan Perseorangan Akademi Badminton Malaysia (ABM), Wong Choong Hann.

Untuk rekod ini merupakan kekalahan keempat berturut-turut Zii Jia di pusingan pertama dalam lima kejohanan terakhir disertai juara Asia itu.

Turut mengikuti jejak langkah Zii Jia tersingkir dari pentas kejuaraan Siri 500 itu adalah Leong Jun Hao, Goh Jin Wei, Hoo Pang Ron-Teoh Mei Xing, Chan Peng Soon-Cheah Yee See dan Chen Tang Jie-Toh Ee Wei. – nasionalkini.my

40 menu sentuhan indah di Restoran Seri Hijrah

bas19 1689758559

32 maut kemalangan bas di Algeria