in ,

Lapan maut nahas kereta api rempuh trak pikap

2293072
Anggota penyelamat dan polis berada di lokasi nahas kereta api di wilayah Chachoengsao, timur Bangkok.

BANGKOK, 4 Ogos – Seramai lapan individu dilaporkan maut selepas kereta api muatan barang melanggar sebuah trak pikap yang cuba melintasi landasan di tengah Thailand hari ini

AFP melaporkan, menurut kenyataan syarikat Kereta Api Negara Thailand, nahas berlaku pada jam 2.20 pagi (waktu tempatan) di persimpangan yang dilarang melintas di wilayah Chachoengsao, timur Bangkok.

Katanya, semasa kejadian pemandu kereta api telah membunyikan hon amaran, namun tidak dapat berhenti sebelum melanggar sebuah trak yang mengangkut ikan.

“Pemandu kereta api mengikut protokol dengan membunyikan penggera sebanyak tiga kali, tetapi jarak yang dekat menyukarkan pemandu untuk memberhentikan kenderaan itu tepat pada masanya,” katanya.

Lapan orang terdiri lima lelaki dan tiga wanita meninggal dunia di lokasi kejadian manakala empat lagi cedera dan salah seorangnya yang dihantar ke hospital berada dalam keadaan kritikal.

Seorang mangsa yang terselamat berusia 20 tahun yang sempat melompat keluar dari pikap sejurus sebelum nahas menjelaskan bahawa mereka menyangka kenderaan itu boleh melepasi lintasan tersebut. – nasionalkini.my

WhatsApp Image 2022 01 12 at 6.00.11 PM

Pelajar didakwa dicabul ketika dalam perjalanan ke sekolah

scam phone1 1665551071

Polis tumpas sindiket penipuan dalam talian kaut RM100,000 sebulan