in

Ibu simbah anak dengan air panas kerana habiskan data internet

court
gambar Ihsan Sinar Harian

MELAKA 26 Sept. – Gagal mengawal rasa amarah menyebabkan seorang wanita didakwa di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh, di sini hari ini atas tuduhan menyimbah air panas ke atas anak kandungnya hingga parah hanya kerana mangsa menghabiskan data internet.

Tertuduh berusia 37 tahun bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Mohd Sabri Ismail.

Berdasarkan pertuduhan, wanita itu didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan parah ke atas anak lelakinya berusia 13 tahun dengan cara menyimbah air panas ke arah mangsa.

Tindakan tersebut dilakukan di sebuah rumah di Sungai Udang, di sini kira-kira jam 2.56 pagi, pada 27 Jun tahun lalu.

Bagi kesalahan itu, tertuduh didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 326 A kanun sama yang memperuntukkan hukuman sehingga 20 tahun dan denda atau sebatan.

Tertuduh berang selepas mangsa yang merupakan anak kedua daripada empat beradik telah menghabiskan data internet di telefon bimbit miliknya.

Suri rumah itu turut didakwa sering memukul anaknya namun perbuatan tersebut terbongkar setelah rakan mangsa menyedari terdapat kotoran seperti kesan luka pada baju sekolah dipakai mangsa.

Remaja itu kemudian memaklumkan kepada ibunya, sebelum individu terbabit membuat laporan polis.-nasionalkini.my

NK PN

Kemenangan PN di Parlimen Kemaman terbatal

banjir kedah 1

“Air naik terlalu cepat” – mangsa banjir